Wednesday, January 28, 2015

Positiivista ajattelua (in English see Positive thinking)

Isoäitimme, jota kutsuimme mumiksi, oli tomera ja hyväkuntoinen vielä eläkeiässä. Hän asui perheessämme Kaarinan Poikluomassa kun olin koululainen. Kylässämme oli kaksi kauppaa, pankki ja neuvola, mutta välillä oli kuitenkin mentävä asioille Kaarinan keskustaan.

Noin 4 km matkan mumi matkusti linja-autolla, jonka reitin varrella Auvaisbergintiellä oli tuolloin kimurantti mutka aivan kallion seinämän tuntumassa. Toisella puolella tietä oli kallio ja toisella puolella pudotus alempana olevalle pellolle.

Erään kerran illallisella mumi äityi kehumaan kuinka perin ystävällisiä nämä paikallisen bussin kuljettajat ovat. Halusimme kaikki tietää, mitä erinomaista he ovat tehneet, kun ansaitsivat tulla kiitetyiksi.

Niinpä mumi kertoi meille viimeisimmästä käynnistään Kaarinan keskustassa. Oli kevättalvi ja tiet olivat liukkaita. Juuri mainitussa hankalassa mutkassa oli bussia vastaan tullut auto miltei keskellä tietä. Väistääkseen linja-auto oli joutunut niin lähelle tien pellonpuoleista reunaa, että oli luiskahtanut tieltä alas pellolle kyljelleen.

"Enhän minä sieltä kyljellään olevasta bussista olisi millään ulos päässyt, ellei se ystävällinen kuljettaja olisi minua auttanut!" selitti mumi. Kiitettävää asiakaspalvelua siis.

No comments:

Post a Comment