Saturday, January 10, 2015

Puutetta ja runsautta (in English see God will provide)

Tervetuloa seuraamaan huonosti käyttäytyvän naisen blogia. Nimi tule siitä, että vastoin tapojani menetin tyystin malttini joulun alla, kun nettiyhteysfirma halusi minun maksavan huimia summia puhelusta, jolla saisin nettiyhteyden luomiseen tarvittavat tiedot. Elämöin myymälässä kovalla äänellä vaikka niin ei saa tehdä. Ei vaikka mielestäni minulle oli myyty ongelma, johon haluttiin myydä ratkaisu. No, olen tosi pahoillani. Yritän muistaa myyjän nimen pyytääkseni anteeksi. Sekin on tehtävä henkilökohtaisesti sillä kaikki puhelinnumerot ovat maksullisia ja kansallisia, eikä kellekään voi suoraan lähettää sähköpostia.
 
Taannoin tuli mieleeni eräs Vappu monta vuotta sitten. Asuimme Espoon Nuottalahdessa ja meillä oli tuolloin neljä lasta, joista vanhin oli 5-vuotias. Samassa taloyhtiössä asui paritaloissa useita perheitä, ja eräät vanhemmat olivat lisätuloja ansaitakseen päättäneet myydä ilmapalloja vapunaattona. Heillä oli alkuillasta isot niput täytettyjä palloja, joita kai menivät Matinkylän ostarille myymään. Meilläkin alkoi muksujen piirissä säpinä, kun olisivat halunneet ihania kiiltäviä satuhahmopalloja. No, niitä ei ostettu, kun olivat meidän tuloille liian kalliita.
 
Illalla kun lapset olivat jo nukkumassa, ovikello soi. Siellä olivat naapurimme ilmapallonmyyjät, joilla oli edelleen kimppu ilmapalloja myymättä. He kysyivät haluaisimmeko me ne loput ilmapallot. Tietysti haluttiin, kun he kertoivat, etteivät enää niin myöhään kehtaa käydä monen oven takana rimputtamassa. Ilmapallot miltei täyttivät koko olohuoneen katon.
 
Aamulla oli riemu rajatonta kun lapset laskeutuivat portaita alakertaan ja näkivät katossa suuren ilmapallomeren. Silloin ajattelin, että Luoja pitää meistä huolen tälläkin tavalla: puutteen keskelle Hän tarjoaa runsautta yli kaikkien odotusten.
 
Tässä on perheeni tämän vuoden alusta. Vasemmalta Anna Katharine, Stephen, Ester, Amanda, Ellen, minä ja Jesaja. Kuva on otettu Kaarinan Piikkiössä.
 

1 comment:

  1. Ihana tarina!😄 En itse muista juttua ollenkaan, olinhan silloin vasta nappi, mutta mukava kuulla tällaisia juttuja 😊

    ReplyDelete